Mijn visie

Een goede relatie tussen baas en hond begint met wederzijds respect. Bij hondenschool Tibbe staat naast het positief trainen het welzijn van de hond centraal. Dit houdt in dat er bij mij op een hondvriendelijke manier getraind wordt. De methode waarmee ik werk dient aan een aantal voorwaarden te voldoen:

  • Fouten worden voorkomen en ongewenst gedrag zoveel mogelijk genegeerd.
  • Gewenst gedrag wordt beloond.
  • De oefeningen moeten voor de meeste eigenaren makkelijk uitvoerbaar zijn.
  • De oefeningen moeten voor de meeste honden makkelijk uitvoerbaar zijn.
  • De oefeningen mogen geen angst en/of agressie opwekken.
  • De oefeningen worden stapsgewijs opgebouwd.
  • De oefeningen worden aan de baas en de hond aangepast.

 

Verder wordt er veel aandacht besteed aan het leren begrijpen en “lezen” van uw hond. Hierbij wordt er gelet op de lichaamstaal van uw hond, maar ook op die van uzelf. Het allerbelangrijkste doel van hondenschool Tibbe is het ontwikkelen van een goede baas – hond relatie, zodat u beide plezier aan elkaar zult beleven. Daarbij staat persoonlijke aandacht en begeleiding bij mij hoog in het vaandel. Dit betekent dat er in alle cursussen maximaal 5 cursisten in een groep zitten. Doordat de groepen klein zijn kan ik de aandacht en begeleiding bieden waar u recht op heeft.

Plezier en gezelligheid mogen tijdens de cursussen niet ontbreken. Daarom is er gelegenheid om na iedere cursus met elkaar een kop koffie/thee of bij warm weer iets fris te drinken (hier zal ik zorg voor dragen) en te genieten van het spelgedrag van de honden.

Desgewenst kan ik u uitleg geven waarom uw hond op een bepaalde manier reageert of handelt. De leslocatie bevindt zich in het wandelpark de Breuly te Zevenaar waardoor er ook de mogelijkheid is om de honden bij warm weer te laten zwemmen.

 

Hondenschool Tibbe

Telefoonnummer: 06-13302248
KvK-nummer: 54466210 & Bankrekeningnummer: 1710.19.016

Nieuws