Cursusaanbod

Basiscursus

De basiscursus is bedoeld voor alle honden die nog bij de basis moeten beginnen. Hierbij kunt u denken aan asielhonden, honden die in pleeggezinnen worden opgevangen en honden uit het buitenland. Deze honden hebben een geschiedenis en hebben daardoor wellicht meer tijd nodig om het vertrouwen in de mens terug te krijgen. Vertrouwen is de basis!

Voor deze groep honden is de basiscursus geschikt. Samen met u kijk ik waar de hond en u behoefte aan heeft, welke methode is het meest passend en voor u uitvoerbaar.

De basiscursus is puur maatwerk. Na de basiscursus kan de hond doorstromen naar de junior of seniorcursus afhankelijk van het niveau van de hond.

Puppycursus

Tijdens de puppy-cursus gaan we in op "benchtraining", "zindelijk maken", waarom bijt de pup en hoe leren we dit af, alleen thuis blijven en alle andere nieuwe situaties waar u als puppy-eigenaar mee te maken krijgt. Immers de basis van een perfecte "baas-hondrelatie" wordt in de eerste maanden gelegd. Ik realiseer me hoe belangrijk het voor de pup en de eigenaar is om daar goed in begeleid te worden. Ook gaan we al met "visuele prikkels", zoals joggers en onverwachte situaties aan de slag evenals geluidsprikkels en onverwachte (soms harde)geluiden. Hoe reageert de pup en hoe snel herstelt hij / zij en nog belangrijker: hoe reageer je als eigenaar (en vooral hoe niet) op het gedrag van de pup. Daarnaast leren we "hier komen" en alle andere basis oefeningen. Een puppy-les duurt een uur.

Indien de cursist kinderen heeft ben ik er voorstander van om kinderen een gedeelte van de les te betrekken. (Socialiseren) Het andere gedeelte kunnen ze al dan niet onder begeleiding wandelen/spelen in het park en aan het water. Het is belangrijk om kinderen te betrekken in de opvoeding van de pup. Ook puppen die geen kinderen thuis gewend zijn kunnen op deze manier wennen aan kinderen. Na deze puppycursus kunnen de puppen doorstromen naar de juniorcursus.

Juniorcursus

Juniorcursus is een cursus waar de meeste "pubers" in terecht zullen komen. We gaan ons meer richten op de appéloefening, zoals "hier komen" onder alle omstandigheden. "De omstandigheden" gaan we uiteraard uitlokken. Ook wandelen met doorhangende riem en "Af en Blijf" komen aan de orde. Ik leer de eigenaar hoe hij kan zien, wanneer zijn hond hem/ haar niet snapt of dat zijn puber situationeel "doof" is zoals een goed puber betaamd.

Seniorcursus

Na het doorlopen van de juniorcursus mag u door naar de seniorcursus, waar u leert hoe u de hond "los" naast u leert lopen, onder alle omstandigheden leert "blijven" en hoe u de hond op afstand toch onder appél kunt krijgen / houden.

Alle cursussen worden op de woensdagavond en op zaterdagochtend gegeven. Mocht u nog vragen hebben dan is het altijd mogelijk om een email te versturen naar: info@hondenschooltibbe.nl

Privéles

Mocht u de voorkeur geven voor privéles met uw hond, dan behoort dit ook tot de mogelijkheden. De afspraken kunnen per individu afgestemd worden, naar behoefte en wensen.

Huisregels

  • De honden dienen voor aanvang uitgelaten te zijn. (poepzakjes mee voor eventuele ongelukjes)
  • Honden blijven aangelijnd totdat de instructeur toestemming geeft om de honden vrij te laten.
  • De hond dient een normale halsband (geen slipketting!) te dragen en u heeft een riem van 160 cm nodig.
  • U dient het volgende mee te nemen:
  • Beloningssnoepjes die voor uw hond interessant zijn.
  • Speeltje, bijvoorbeeld flostouw (geen piepbeestjes).
  • Bij nat weer is het verstandig om regenlaarzen aan te trekken.
  • Poepzakjes.

 

Hondenschool Tibbe

Telefoonnummer: 06-13302248
KvK-nummer: 54466210 & Bankrekeningnummer: 1710.19.016

Nieuws